Els Mossos d'Esquadra han iniciat el desallotjament dels centenars de manifestants que avui a primera hora del matí han tallat l'autopista AP-7 en els dos sentits, a l'alçada de Figueres. Minuts després de dos quarts de dotze del migdia, els agents han començat a agafar els manifestants un per un, i també per grups, per apartar-los de la calçada de l'autopista i sota crits com "El vostre president és a la presó". El trànsit ja funciona amb tota normalitat. 

Un cop els han fet fora, els concentrats han decidit ocupar una altra carretera propera: la N-II. Els Mossos també han desallotjat els 300 manifestants que s'hi han traslladat perquè el tall ha provocat 11km de retenció. Els agents, com han fet a l'AP-7, han encerclat els manifestants i els han desallotjat d'un en un. Als que resistien passivament els han empentat per sobre de les tanques que separen del voral. Els manifestants han cridat consignes contra els mossos com ara 'Els Mossos també són forces d'ocupació' i han cantat Els Segadors durant el desallotjament.

L'acció, convocada pels CDR( Comitès de Defensa per la República), ha començat al voltant de les sis del matí quan han tallat la via en els dos sentits de la circulació. Com a conseqüència, centenars de vehicles han quedat atrapats. Al voltant de dos quarts d'onze, han decidit deixar-los sortir primer en sentit sud i posteriorment en sentit nord. La convocatòria del CDR de Girona reunia els manifestants a dos quarts de quatre de la matinada a un aparcament de la ciutat i advertia que la mobilització "està prevista per 24 hores".

Des del pàrquing de la Copa, desenes de vehicles han sortit en caravana fins al pròxim punt de trobada, un aparcament als afores de Bàscara. Un cop allà, i després de tres quarts d'hora d'espera, els cotxes han reprès la marxa fins al destí final, a Hostalets.

En el moment de fer el tall de carretera, els activistes han cridat proclames a favor de l'alliberament dels presos. En sentit nord, els manifestants han muntat una barricada amb pneumàtics i dos cartells on s'hi pot llegir 'República catalana ara' i 'Llibertat presos polítics'.

Des de dos quarts d'onze la situació ha començat a agilitzar-se, els manifestants agrupen el tall de l'AP-7 en uns sol punt i deixen sortir els vehicles atrapats en direcció nord.

Segons el Servei Català de Trànsit, els vehicles es desvien per la sortida 2, a La Jonquera, en sentit sud, mentre que en sentit nord ho fan per la sortida 4, a Figueres Sud. A més, hi ha uns tres quilòmetres de vehicles que han quedat atrapats entre els dos punts de desviament de la circulació. Per la seva banda, a l'N-340 hi ha un quilòmetre de retencions.

Talls a Alcanar 

D'altra banda, a la carretera N340 a l'alçada d'Alcanar, Tarragona, s'ha tallat aquest matí cap a les 08.30 hores després que els CDR difonguessin una convocatòria a través de les xarxes socials.

Tant com el tall de l'AP-7 de Figueres i el de la N340 a Alcanar s'han produït a pocs quilòmetres dels límits de Catalunya: el de l'AP-7 molt proper de la frontera amb França i el d'Alcanar afecta la circulació al País Valencià. 

També a Soses

Finalment, els CDR han tallat també l'A-2 a l'altura de Soses (Segrià) en sentit Barcelona. Segons el Servei Català de Trànsit, el tall s'ha produït al voltant d'un quart d'onze del matí i es registren retencions de mig quilòmetre en aquest punt de l'autovia. A primera hora del matí, també havien tallat el trànsit d'entrada a Barcelona per la Diagonal i la Meridiana, una acció que ha durat aproximadament una hora.