L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha respost al president del PP català, Xavier García Albiol, que aquest diumenge ha acusat l’entitat de ser un òrgan comparable a la “policia religiosa d’alguns països extremistes del món musulmà”, ja que vetlla perquè “tothom vagi pel camí adequat”. Davant aquestes declaracions, l’ANC ha fet un tuit en què assegura: "Hi ha qui no li agrada que es parle, s'escriga o es pense en el referèndum. Són els qui no els agrada que es parle, s'escriga o es pense".

El líder del PP, que ha participat aquest diumenge en un acte amb les Noves Generacions, ha carregat contra l’ANC i l’ha acusat de “justificar l'ús d'actes no físics però sí violents per arribar al seu objectiu". En concret s’ha referit al que considera una aposta de l'ANC per “ocupar estructures bàsiques i estratègiques de l'Estat” a Catalunya si no s'accepta el referèndum independentista. “Es comença per justificar que es poden i han d'ocupar estructures bàsiques de l'Estat a Catalunya a favor de la independència i el següent pas és que els cadells de la CUP surtin a atacar les seus del PP i de Ciutadans", ha reblat.

A manera de resposta, l’ANC ha publicat un tuit amb una cita del cantautor valencià Ovidi Montllor que assegura: "Hi ha qui no li agrada que es parle, s'escriga o es pense en el referèndum. Són els qui no els agrada que es parle, s'escriga o es pense". La cita va acompanyada d’un vídeo de la cinquena assemblea general de l’ANC, celebrada aquest dissabte al Palau d’Esports de Granollers, en què es mostra una visió panoràmica de l’acte.

De fons, hi sona la cançó Endavant les atxes i en concret el fragment que diu: “Que arriba el gran moment d'empènyer els engranatges, ser fortes i valents i endavant les atxes”, una expressió que fa referència a la voluntat de continuar un projecte tot i les dificultats. El vídeo reflecteix també l’ambient festiu que es va viure durant l’assemblea, amb els estelades onejant i els assistents ballant.