L'Ibex no ha pogut reprendre el vol cap a l'àrea de guanys perquè a Wall Street han obert amb un descens del 0,11% en cotitzar dades negatives del dia.

La balança comercial americana ha tingut un dèficit més gran que l'esperat, la qual cosa ha fet que Barclays hagi estimat el creixement americà el 2017 en l'1,6% davant l'1,9% previst. Així mateix Donald Trump ha anunciat que està treballant en un pla per retallar del cost dels productes farmacèutics, cosa que ha afectat negativament les empreses del sector d'Europa. D'acord amb això l'índex d'optimisme econòmic als Estats Units ha caigut a 55 punts davant dels 57 punts anteriors.

Amb aquesta evolució de Wall Street, l'Ibex ha mantingut la zona baixa d'aquest matí sense aconseguir mantenir un to que li permetés recuperar-se. L'Ibex ha anat fent tombs al llarg de la jornada molt afectat per les referències negatives de la banca alemanya. La tensió de Corea del Nord ha portat els EUA a desplegar el sistema de defensa aèria FHAAD.

L'ampliació de capital del Deutsche Bank ha desestabilitzat el sector en estendre's el temor que altres bancs com el Comerzbank podrien seguir els passos. Les comandes industrials alemanyes al febrer han tingut la caiguda més important en 8 anys.
Tanmateix, l'economia de la zona euro va créixer un 0,4% en el quart trimestre del 2016, tancant l'any amb un creixement de l'1,7%. En la temporada de presentació de resultats dels valors europeus, en el 55% de casos han superat les expectatives.
A l'Ibex, Amadeus va guanyar 211,8 milions d'euros el 2016, un 19% més. No obstant això, no hi havia líders clars en una sessió en què la banca tornava a perdre pistonada.

El Tresor ha aprofitat l'ocasió per col·locar 4.642 milions d'euros a tipus d'interès més baixos que en la subhasta anterior.