L'Ibex ha provat avui tots els colors de la borsa, el verd de les pujades i el vermell de les pèrdues, però ha preferit fer voltes sobre el color groc, el de la prudència. L'Eurostoxx s'ha frenat més.

Els míssils ordenats pel règim de Pyongiang sobre aigües japoneses ha posat en estat de vigilància el mercat perquè coneix la tensió que hi ha a la zona amb la Xina. Les maniobres de Corea del Nord comporten un risc difícil de mesurar perquè són altres els que agafen posicions en la disputa.

S'hi ha sumat una relectura sobre la possible sèrie de pujades de tipus d'interès que prepara la Reserva Federal, l'impacte de la qual falta per mesurar ja que resta diners en mà als mercats.

El tercer element és la recollida de beneficis, que alguns entenen que és la principal raó del descens. Calia trobar justificacions per baixar i tornar a un punt per a la inversió.

El Dow Jones ha caigut un 0,22% a l'obertura, el petroli Texas ha caigut a 53,30 dòlars i l'Ibex s'ha quedat pendent de les pròximes jornades per recuperar orientació.