L'Ibex ha aprofitat a la tarda el tancament dels contractes d'opcions i futurs per allunyar-se al capdavant de les pujades de l'Eurostoxx i de Wall Street, que ha obert amb guanys per després desinflar-se.

El catalitzador de l'Ibex ha estat parcialment la banca, amb el Popular i el Sabadell molt dinàmics, però no ha estat l'únic sector en pugna a l'hora de remuntar. Repsol, o ACS han estirat igualment els altres, però Gas Natural ha estat el valor de referència del dia tant per la seva evolució com per la memòria que deixa el seu president d'honor Salvador Gabarró a la història de l'Ibex.

A Europa, Enel mostrava uns beneficis el 2016 de 2.570 milions d'euros (un 17% més) i Porsche exhibia uns guanys de 3.900 milions d'euros (+14%), mentre que Siemens emetia deute per 7.500 milions d'euros.

Al cim del G-20 a Baden Baden, el ministre de Finances alemany, Wolfang Schauble, ha explicat que en les reunions s'ha parlat sobretot de la regulació del sistema financer, que l'Administració americana vol alliberar per impulsar el creixement. En un tweet, Donald Trump ha assegurat des de Washington que "la reunió amb Merkel va molt bé".

A Wall Street es percebia que el mercat ha entrat en una vall que segons el sentiment dels accionistes es debilita. Europa vol un creixement estable i els EUA busquen més dinamisme. El mercat està en aquesta cruïlla sense abandonar la seva tendència alcista.