La tensió entre Holanda i Turquia ha pesat sobre la sessió borsària d'avui en la qual de nou s'ha hagut de revisar el preu del risc geoestratègic. El fet que l'OTAN hagi intervingut demanant respecte mutu a ambdós països revela l'escalada de la confrontació produïda en ser expulsada la ministra turca Fatima Betul de territori holandès. L'Ibex ha cedit els 10.000 punts.

En la jornada s'apreciava que la caiguda del petroli es compensava amb l'alça dels valors miners, especialment del coure, que havia patit una interrupció de l'oferta. Això ha donat un fort protagonisme a AcerlorMittal, Aceninox i Tècniques Reunides.

Els grans valors de l'Ibex han retrocedit amb la banca mantenint la presa de beneficis amb què va tancar divendres passat. Per la seva part, Gestamps, fabricant de peces per a la indústria automobilística, ha anunciat la seva sortida a borsa on té previst col·locar un mínim del 25% del capital. El valor de la companyia s'estima en 3.400 milions d'euros.

Per la seva part, l'OCDE ha elevat la seva previsió de creixement per als països del G20 des del 3,3% el 2017 al 3,6% el 2018. Les iniciatives fiscals i estructurals estarien darrere de la millora, sobre la qual pesaran tanmateix altres factors, com la temptació proteccionista en contra seu. A l'Eurozona, Moody's ha advertit sobre el deute francès en indicar que una victòria Le Pen és improbable, però no absolutament descartable.

Wall Street es va mostrar prudent, encara que va ser gratament sorprès per l'anunci d'Intel de comprar per 15,000 milions de dòlars Mobileye, una companyia d'alta tecnologia en el desenvolupament de cotxes autònoms. El món no para de moure's en totes les direccions, i tant va cap endavant com cap enrere.