L'Ibex ha incrementat el descens a la tarda, al qual ha contribuït la indecisió de Wall Street. La forta correcció del petroli no només ha afectat un Dow Jones sense rumb a mitja sessió sinó també parquets europeus on el cru és abans un cost que un ingrés.
A Europa la notícia era la inculpació formal a França, de François Fillon, candidat de la dreta en les pròximes eleccions. L'euro no se n'ha ressentit i cotitza a 1,62 dòlars. La divisa que sí que ha patit ha estat la lliura, debilitada per la intenció d'Escòcia de convocar un nou referèndum d'independència.

L'índex ZEW sobre la confiança dels inversors alemanys ha millorat lleument, i els experts de l'institut d'anàlisi han mostrat un sentiment "d'inseguretat davant de la conjuntura".

Als EUA, amb la cotització del barril del tipus Texas en 47,53 dòlars pels dubtes que desperta l'Aràbia Saudita sobre complir el seu compromís de reduir l'extracció de cru, els preus de producció han pujat un 2,2% anual, el seu nivell més important des del 2012, una altra dada amb què comptarà demà la Reserva Federal.

A l'Ibex han estat els bancs i els grans valors els que han arrossegat la resta i el que ha succeït a França amb Fillon no és bo per a la banca europea.

El conjunt dels mercats s'ha quedat en espera dels resultats d'unes eleccions a Holanda estressades per Erdogan i del que sembla més fàcil d'anticipar, la pujada de tipus de la Fed.