La selecció espanyola es carrega de dubtes a onze dies de començar el Mundial. 'La Roja', molt espessa i sense idees en atac, és incapaç de superar una Suïssa molt ordenada a Vila-real (1-1).

Gerard Piqué i Jordi Alba han estat els dos blaugrana de l'onze titular després que Sergio Busquets hagi caigut de la convocatòria per una gastroenteritis. L'equip espanyol estava farcit de jugadors que gaudiran de molts minuts a Rússia: Thiago, Koke, Silva...

Julen Lopetegui ha vist com el seu experiment en atac naufragava. La parella de davanters Diego Costa-Iago Aspas ha evidenciat símptomes de no entendre's en més d'una ocasió. La possessió d'Espanya era innòcua i només ha aconseguit trencar la defensa suïssa amb una jugada aïllada. Álvaro Odriozola ha caçat una centrada al segon pal per fer el seu primer gol amb la selecció gràcies a un xut creuat.

El gol era l'única alegria del públic que omplia l'Estadi de la Ceràmica. La banqueta espanyola ha intentat revitalitzar la selecció i el partit. El reguitzell de canvis no ha servit per fer més grans les diferències. Tot el contrari. David de Gea ha regalat el gol de l'empat a Ricardo Rodríguez després de refusar amb innocència un xut molt tou de Lichtsteiner.

El pas dels minuts ha provocat el setge d'Espanya, que en el tram final ha inclinat el camp. Nacho Fernández ha estavellat una pilota al pal i Piqué, que ha acabat com a capità, no ha encertat a rematar una centrada lateral. Tot i això, el resultat no s'ha mogut.

Tunísia serà l'última prova de 'La Roja' abans de debutar al Mundial contra Portugal. I Espanya marxa cap a Krasnodar, el seu centre d'operacions en els pròxims dies, amb més dubtes que en l'última aturada internacional.