Avui ha estat el dia de la banca després que el mercat ha donat pràcticament per fet que la Reserva Federal apujarà tipus el 15 de març. Amb el salt del sector bancari l'Ibex ha girat a mitja sessió i ha acabat lluitant per assolir els 9.800 punts. L'Eurostoxx l'ha seguit mentre continua pendent la intervenció de Janet Yellen a Chicago, que tindrà lloc quan tanqui el mercat europeu.

A Europa, la inflació ha arribat a l'objectiu del 2% i l'evolució de l'Eurozona fa senyals clarament positius en matèria d'activitat econòmica. Aquesta millora, i l'exemple americà poden portar el BCE a avançar el calendari en matèria de normalitzar l'actual política monetària de tipus zero, que danya la banca. Membres del BCE ja indiquen que estan revisant l'impacte de baixos tipus sobre l'activitat del sector.

Aquesta perspectiva ha donat ales al BBVA, Sabadell, Caixabank i Bankia. La pujada de tipus dels bons a llarg termini per efecte de la inflació també beneficiarien les companyies d'assegurances com Mapfre, que avui ha estat en el grup selecte de guanys.

Els grans valors industrials de l'Ibex, com Telefónica, han donat suport al selectiu mentre matèries primeres i metalls han retrocedit seguint ArcelorMittal.

L'euro ha pujat a 1,0561 dòlars encara que les dades d'evolució de les manufactures als EUA, mesura pels indicadors de les enquestes ISM i PMI, l'han situat en zona progressiva de millora. Ara només falta saber què diu la senyora Yellen.