Dia de festa als mercats amb el Dow Jones assolint els 21.000 punts després de la bona acollida del discurs d'ahir de Donald Trump, que es va salvar de no estar en cap altra equívoca edició dels Oscar. El Sabadell ha gaudit d'una d'important remuntada dins de la tendència alcista dels bancs.

Encara que no ha ofert detalls precisos sobre els plans, el to moderat del president va tenir el mateix efecte positiu que va assolir amb la primera intervenció després de guanyar les eleccions. Els bancs, amb Goldman Sachs i JP Morgan al capdavant, així com els valors miners van liderar els guanys. Arcelor Mittal ha elogiat el nomenament de l'"astut" Wilburg Ross com a nou secretari de Comerç americà. El govern xinès ha emès una nota assenyalant que ells contribueixen al desenvolupament de l'ocupació desitjada per Trump.

A més, l'indicador de manufactures tant als EUA com a Europa ha donat mostres de clara millora. El petroli Texas ha pujat un 0,5%, fins a 54,26 dòlars, en situar-se els inventaris setmanals en 1,5 milions de barrils, la meitat de l'esperat. L'or ha baixat un 1,24% cotitzant a 1.248,40 dòlars l'unça.

A l'Ibex, juntament amb el Sabadell, que ha venut la seva filial comercial als EUA per 367 milions d'euros, han destacat Santander, BBVA, Telefónica i Repsol. ArcelormIttal i Acerinox han seguit el camí americà.

Els analistes es preguntaven si s'ha produït una nova ruptura alcista mentre el mercat es manté en espera de l'anunci de la reforma fiscal favorable a les empreses i la classe mitjana. De moment, sembla que la polarització política podria rebaixar-se, la qual cosa per si mateix ja és molt.