L'Ibex (-0,22%) ha viscut una jornada de recollida i consolidació després del màxim anual aconseguit la vigília. Si ahir era Trump el centre d'interès, ara l'atenció s'orienta cap a una possible pujada el març dels tipus d'interès als EUA.

El 14 i 15 d'aquest mes es reuneix la Reserva Federal (Fed) i el mercat estima que hi ha gairebé un 55% de possibilitats que Janet Yellen i el Consell decideixin fer un pas més cap a la normalització de la política monetària. La decisió de destinar 54.000 milions de dòlars a despeses de defensa i un bilió a millores d'infraestructures pot portar la Fed a avançar-se a un rebot dels preus. La molt seguida Lael Brainard, de la junta de governadors de la Fed, ha dit que la pujada "serà aviat". En bona mesura això dependrà de com estan evolucionant els salaris, que es coneixeran aquest divendres juntament amb les dades de l'ocupació. A mitja sessió, el Dow Jones es mantenia gairebé pla amb una pujada del 0,07%.

Wall Street estava centrat en aquest punt mentre l'Eurostoxx semblava satisfet, almenys fins a mitja jornada. Després ha acabat descendint un 0,13%. amb l'alça de la inflació a l'Eurozona fins al 2%, objectiu del BCE.

Això no ha beneficiat els bancs de l'Ibex, que en el seu conjunt han tingut una sessió negativa. Acciona, Grifols i Acerinox tanmateix han estat el contrapunt positiu d'una jornada que completarà demà expectatives. Mentrestant, el Tresor ha col·locat deute a llarg termini per valor de 4.384 milions d'euros a tipus d'interès més baixos. Sempre cal buscar les oportunitats per col·locar bons i obligacions que tendeixen a buscar terminis de models extrets del deute perpetu.