Quatre turistes espanyols i un conductor indi han mort aquest dissabte al matí quan ha col·lidit el minibús en el qual viatjaven amb un camió a la localitat de Punganur, a l'estat d'Andhra Pradesh, al sud de l'Índia, segons ha informat la premsa local.

Els difunts són andalusos: Josefa Morán Molinillo, Vicente Pérez Moreno i Maria Nieves López Navarro són de Màlaga, mentre que la víctima de Granada és Francisco Pedrosa Gijón, segons ha confirmat la Subdelegació del Govern de Màlaga a Efe. El nom del conductor del minibús encara es desconeix.

L'accident ha tingut lloc després que el minibús sortís de la localitat de Madanapalle, on els turistes havien visitat la seu de la Fundació Vicenç Ferrer a Andhra Pradesh. Segons un portaveu de l'ONG, aquest grup visitava cada any la fundació per conèixer el desenvolupament dels seus projectes.

A banda de les víctimes mortals, hi ha set ferits també espanyols, dos dels quals es troben en estat greu, que han estat traslladats a l'hospital de Madanapalle.

El diari The Hindu ha explicat que el minibús ha xocat frontalment contra un camió quan circulava a l'altura de la localitat d'Eedigapalle, al districte de Chittoor. La policia de Punganur ha dit que al minibús hi viatjava un grup d'onze turistes d'Espanya i que anaven de Puttaparthi a Pondicherry. El conductor del camió ha estat detingut per la policia

La precarietat de les carreteres, el mal estat dels vehicles, l'excés de passatgers i la conducció imprudent fan que els esdeveniments d'aquest tipus siguin freqüents a l'Índia, especialment a la zona de l'Himàlaia. En un dels últims accidents greus del país, almenys 44 persones van morir quan un autobús va caure per un barranc a l'estat d'Himachal Pradesh.

Segons dades del govern, aproximadament 146.000 persones van morir el 2015 en accidents de trànsit a l'Índia.

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha lamentat l'accident a Twitter.

Amics de la Fundació Vicenç Ferrer

Jordi Folgado, director de la Fundació Vicenç Ferrer, ha explicat que eren amics de la fundació i que hi col·laboraven cada any des de feia molt de temps. Folgado s'ha mostrat molt afectat per l'accident, i ha remarcat que "una cosa així et deixa sense energia i sense paraules". Ha explicat que els voluntaris havien viatjat a la Índia per anar a veure els seus fills apadrinats i com es desenvolupava el projecte. També ha dit que la fundació ha mobilitzat ambulàncies i serveis mèdics per ajudar en les tasques després de l'accident.