El president dels Estats Units, Donald Trump, ha acusat avui el seu antecessor, Barak Obama, de punxar el seu telèfon durant la passada campanya, la qual cosa va comparar amb el cas Watergate, que va acabar amb la presidència de Richard Nixon el 1974.

Encara sense aportar cap dada, en una sèrie de tuits que va publicar a primera hora del matí, Trump qualifica Obama de "dolent" o "malalt" per haver gravat les seves converses des de les seves oficines a la torre de Nova York que porta el seu nom. "Que baix va caure el president Obama en punxar els meus telèfons durant el sagrat procés electoral. Això és Nixon/Watergate", ha escrit Trump a la xarxa social.

Un portaveu de l'expresident nord-americà Barack Obama ha desmentit que ordenés punxar les comunicacions de Donald Trump a l'octubre, quan el magnat encara era candidat a la presidència. "Ni el president Obama ni cap càrrec de la Casa Blanca va ordenar mai vigilar cap ciutadà nord-americà. Qualsevol suggeriment en un altre sentit és senzillament fals", ha apuntat el portaveu d'Obama, Kevin Lewis, a través d'un comunicat. Lewis ha afegit que "un dels principis cardinals de la presidència d'Obama era que cap càrrec de la Casa Blanca intervingués mai en cap investigació independent del Departament de Justícia".

Per a l'actual ocupant de la Casa Blanca, es tracta d'un cas de "maccarthisme", en clara referència a la caça de bruixes d'aquest senador ultradretà nord-americà als anys cinquanta. Trump també afirma que la primera reunió del polèmic fiscal general de l'Estat, Jeff Sessions, amb l'ambaixada russa es va produir durant el govern d'Obama.

Als seus tuits afirma que l'ambaixador rus amb qui es va entrevistar Sessions -dada que aquest va ocultar al Senat en la seva audiència prèvia a ser nomenat fiscal general- va anar a la Casa Blanca durant el mandat d'Obama fins a 22 vegades.