El màxim mandatari nord-americà va dir a Brigitte Macron que "és preciosa" i "està en bona forma".

Lluny d'evitar cap polèmica en la seva visita a París, Donald Trump va dirigir-se directament a la dona d'Emmanuel Macron, president francès, subratllant el seu bon estat de forma davant els somriures gèlids de Melania TrumpMacron.

Trump va arribar a París amb gran part de la premsa gal·la en contra a causa del seu rebuig a l'Acord de París pel Canvi Climàtic. Tot i la bona relació mantinguda amb Macron durant la seva estada, Trump ha recordat a tothom el seu tarannà misogin, fonamentat fins ara amb frases que el van marcar durant la campanya electoral, tals com: "dur burca és més fàcil per a les dones. No han de dur maquillatge" o "les dones a televisió han d'usar el seu sex appeal".


Fruit d'aquest nou episodi de masclisme, ara a París, diversos tuitaires han mostrat el seu malestar davant aquest greuge cap a la igualtat de gènere. Entre ells, ha destacat la reacció de l'escriptora Alex Berg, qui ha posat el crit al cel afirmant que "fa fàstic i creua la línia sobre el que es pot dir del cos d'una dona. El comentari no és sobre la bellesa, és sobre el poder".


Comença a ser ja habitual que Trump protagonitzi actuacions polèmiques en la seva ja contrastada incapacitat per adaptar-se a cap mena de protocol, en un context en què tant demòcrates com alguns republicans comencen a posar en dubte el seu paper com a president i els rumors d'impeachment no desapareixen de l'agenda mediàtica. De fet, dos congressistes demòcrates van presentar aquest dimecres el primer article formal per sotmetre Trump a una cada cop més probable moció de censura.