"Ingrat traïdor Chelsea Manning, qui no hauria d'haver sortit mai de la presó, anomena ara líder dèbil al president Obama. Terrible". Aquest ha estat el primer tuit del matí del nou president dels Estats Units, Donald Trump, que no ha trigat a rebre milers de m'agrada i retuits segons després de publicar-lo.

El tuit l'ha fet pocs minuts després de les sis de la matinada i ho ha fet per criticar que dies abans de deixar la presidència, Obama commutés la pena de l'exsoldat per filtrar un nombre rècord de documents secrets a WikiLeaks mentre era analista d'intel·ligència militar.

Manning, que es deia Bradley i va començar un tractament de canvi de sexe per ser dona a la presó militar de Kansas, on va intentar suïcidar-se en dues ocasions, havia estat condemnada a 35 anys de presó, però quedarà en llibertat el proper 17 de maig després de passar set anys a la presó.

L'alliberament de Manning va ser anunciat tres dies abans que Obama abandonés la presidència en una llista de 209 commutacions i 64 perdons, que inclouen també el general James Cartwright, acusat de mentir a l'FBI sobre filtracions d'informació de l'acord nuclear amb l'Iran, i Óscar López Rivera, independentista porto-riqueny que ha passat 35 anys rere les reixes per sedició.