L’expresident del Parlament Europeu, Martin Schulz, ha estat escollit president del Partit Socialdemòcrata Alemany (SPD). El nou líder ha aconseguit la victòria amb un 100% dels vots i s’ha ratificat com a candidat a les eleccions generals de setembre. “Ara comença la lluita per convertir-se en el partit més fort del país i per posar el pròxim canceller”, ha declarat.

Amb 605 vots a favor dels 608 emesos (tres s’han considerat no vàlids), Schulz se situa al capdavant de la formació política més antiga del país. En un discurs de prop d’una hora i mitja, ha explicat quin serà el programa electoral, l’aprovació del qual està prevista per a finals de juny.

Gran part del discurs s’ha centrat en la igualtat de salaris per als mateixos llocs de treball, les pensions i l’increment d’inversions en matèria educativa. També ha afirmat que a Alemanya no hi ha espai pels islamistes que posen en dubte els valors fonamentals d’una democràcia. No han faltat unes paraules dirigides al president turc, Recep Tayyip Erdogan, en la seva campanya pel referèndum del 16 d’abril, i les seves declaracions en què compara Alemanya amb el règim nazi.