El Parlament Europeu ha aprofitat el Dia Internacional de la Dona Treballadora per prometre "una sanció apropiada i proporcional a la gravetat" de les declaracions de l'eurodiputat polonès Janusz Korwin Mikke, després que justifiqués a la cambra europea que les dones cobrin menys que els homes perquè són, va deixar anar, "més dèbils, més petites i menys intel·ligents".

Aquest atac contra les dones és "inacceptable" pel Parlament Europeu, motiu pel qual la comissària de Justícia, Vera Jourová, es va mostrar "molt agraïda per la reacció ràpida i ferma i molt decidida a les coses que vam haver de sentir la setmana passada en el plenari per un dels seus membres". De fet, l'eurocambra ja va obrir una investigació a aquest eurodiputat per les seves afirmacions al ple la setmana passada.

Antonio Tajani ja va ser suspès temporalment del càrrec 10 dies i multat amb 3.000 euros el 2015 per fer la salutació nazi durant un debat parlamentari. Durant la intervenció masclista de Korwin-Mikke presidia la cambra una dona, l’alemanya socialista Evelyne Gebhardt, i també hi havia al ple Jourová.