L'aerolínia qatariana Qatar Airways ha desviat avui les rutes dels seus vols a Europa, Amèrica del Nord i nord de l'Àfrica a causa de la crisi diplomàtica oberta amb quatre països àrabs, per la qual cosa els seus avions han començat a sobrevolar l'Iran en lloc de l'Aràbia Saudita.

Totes les rutes de Qatar Airways cap a l'oest s'han vist obligades a passar per l'espai aeri de l'Iran i Turquia, informen els webs Flight Radar i Flight Aware, que monitoren els vols en temps real.

La suspensió de les relacions diplomàtiques de l'Aràbia Saudita, EAU i Baréin amb Qatar ha comportat el de l'espai aeri d'aquests països.

L'únic país que va trencar les seves relacions amb Doha però no va tancar el seu espai aeri als vols qatarians és Egipte.

Els vols més afectats pels canvis són els que tenen com a destinació països mediterranis, com Itàlia, el Marroc o Xipre, les rutes habituals dels quals sobrevolaven l'espai aeri saudita i ara han hagut de desviar-se diversos milers de quilòmetres. Fonts de Aena han assegurat a El Nacional que no tenen constància de cap retard a l'aeroport de Barcelona.

L'aerolínia va anunciar ahir la suspensió dels seus vols a l'Aràbia Saudita, Baréin, Egipte i els Emirats Àrabs Units, els quatre països àrabs que van trencar relacions amb Doha després d'acusar el Govern qatarià de donar suport al terrorisme i de soscavar l'estabilitat de l'Orient Mitjà.