Una persona ha resultat avui ferida lleu en obrir un paquet que contenia un explosiu a la seu del Fons Monetari Internacional (FMI) de París, han informat fonts de la investigació. La ferida és una secretària, que ha estat quedat ferida a les mans i a la cara per la deflagració en obrir el correu, que anava destinat al cap de l'oficina europea de l'FMI, Jeffrey Franks, ha explicat el prefecte de Policía de París, Michel Cadot, que es va desplaçar al lloc dels fets.

En declaracions als mitjans, Cadot ha subratllat que la vida de la dona no corre perill, que l'explosió no l'ha afectat cap dels òrgans vitals i que, més enllà de la seva persona, "els danys són bastant limitats". Quant al paquet, que ha arribat per correu, ha dit que "sembla un artefacte pirotècnic o un petard".

En el moment de l'explosió, hi havia tres persones a l'oficina. La investigació s'ha encarregat als serveis secrets i a la Policia Judicial. Els fets s'han produït a l'edifici que l'FMI comparteix amb el Banc Mundial a l'avinguda d'Iena, al districte XVI de la capital francesa, que allotja nombroses ambaixades.

L'edifici ha estat evacuat amb caràcter preventiu i s'ha establert un perímetre de seguretat. En una primera reacció abans que es coneguessin els detalls dels fets, el president francès, François Hollande, ha dit durant una visita al departament de Var (sud-est) que calia parlar d'"atemptat, no hi ha altres paraules". "Més enllà de la solidaritat" amb la persona ferida -ha agregat- "hem de trobar els culpables i ho farem amb obstinació i fins al final".