Nou persones han mort i desenes més han resultat ferides com a conseqüència d'una allau que ha tingut lloc a l'estadi Demba Diop de Dakar. Els fets han tingut lloc durant un partit de la final de la Copa de la Lliga de futbol del Senegal.

Un enfrontament entre seguidors ha provocat la caiguda d'un mur de l'estadi que ha ocasionat l'allau, aquesta ha causat els nou morts a l'acte, ha informat la ràdio privada RFM. Desenes de ferits, dels quals alguns de greus, han estat hospitalitzats a la capital senegalesa, segons indiquen aquestes fonts.

Com a conseqüència de l'incident, ocorregut després de la final de la Copa de la Lliga de futbol entre el Stade de Mbour i l'Union Sportive Ouakam, diverses manifestacions esportives previstes aquest cap de setmana han estat cancel·lades. L'allau s'ha produït tot just acabar la pròrroga, que s'ha resolt a favor del Stade de Mbour, que ha guanyat per 2-1.

Mesures del Govern senegalès

Conseqüència dels fets, el Govern del Senegal ha anunciat l'obertura d'una investigació judicial per determinar les causes de l'estampida que ha provocat nou morts i desenes de ferits al Senegal. "L'Estat durà a terme una investigació judicial per aclarir els fets i identificar els responsables del succés. La llei s'aplicarà en tot el seu rigor", ha advertit el portaveu del Govern, Seydou Gueye.

​El Govern també ha decretat la suspensió de totes les competicions esportives durant la campanya per a les eleccions legislatives, que se celebraran el proper 30 de juliol. A més a més, els partits polítics han cancel·lat tots els actes electorals previstos en senyal de dol pels morts i en suport als ferits, alguns dels quals es troben en estat d'extrema gravetat.