Viure connectats al món, en un ambient competitiu o en un espai que és l’enveja de tothom són factors que influeixen en la qualitat de vida. Segons un estudi que fa una classificació de les millors ciutats del món per instaurar la teva empresa i viure-hi, les europees se situen al capdavant. 

En primer lloc, Viena lidera el llistat com la ciutat amb millor qualitat de vida del món. És la vuitena vegada que surt escollida com la millor de totes. En segon lloc, Zurich. Per trobar la tercera ciutat hauríem de viatjar fins a Nova Zelanda, a Auckland.

Barcelona ocupa la posició 42, just per darrere de ciutats com Milà o Londres. Madrid, se situa a la posició 51.

El llistat també contempla la pitjor ciutat per viure, tot i que valora només les grans ciutats mundials, eludint altres nuclis que podrien resultar pitjors. Bagdad ocupa l’última posició, juntament amb ciutats com Bangui, a la República Centreafricana; Sana‘a, al Iemen; o Port au Prince, a l’Haití.

 

Per continents, a Europa, a més de les que lideren el rànquing, trobem les alemanyes ciutats de Munich, Düsseldorf i Frankfurt. Per tant, l’espai central europeu figura com el millor lloc per viure-hi.

A l’Àfrica, tot i ocupar posicions força endarrerides, les ciutats sud-africanes de Durban i Ciutat del Cap se situen en les millors places.

A l’Àsia, Singapur ocupa la 25ª posició i figura com la millor ciutat. Per altra banda, ocupant posicions similars a la ciutat de Barcelona o Madrid, hi trobem Tòquio, Kobe, Osaka i Yokohama, totes elles situades al Japó.

Sud-Amèrica també figura com una de les regions més perjudicades: Montevideo és el millor indret on viure, mentre que Caracas ocuparia el darrer lloc, no només a nivell regional, sinó quasi a nivell mundial.

A Amèrica del Nord, Vancouver figura com la 5ª millor ciutat del món. En l’àmbit regional, també se situen en bones posicions les canadenques ciutats d’Ottawa, Toronto i Montreal. Per la seva part, als Estats Units hi trobem San Francisco en la 29ª posició mundial i la millor ciutat del país on viure.

A l’Oceania, la ja citada ciutat de Nova Zelanda ocupa un tercer lloc mundial, per davant de la seva capital, Wellington, que ocupa el lloc 15. Les australianes ciutats de Sidney i Melbourne ocuparien les millors posicions, no només al país, també al món.