Es compliquen les coses per a la primera ministra britànica, Theresa May. Fiona Hill i Nick Timothy, caps de gabinet de May, han presentat aquest dissabte la dimissió davant l'ultimàtum emès per alts càrrecs tories contra la premier davant els mals resultats electorals.

Timothy ha anunciat la dimissió a través d'un article publicat a la web Conservative Home, especialitzada en el seguiment del Partit Conservador britànic. La dimissió de Hill ha estat confirmada pel portaveu del partit a la cadena BBC i al diari The Guardian.

Prèviament, la BBC havia informat, citant les seves pròpies fonts internes del partit, que diversos alts càrrecs de la formació havien exigit a la primera ministra la destitució de tots dos al llarg d'aquest cap de setmana, o, en cas contrari, s'enfrontaria dilluns a una petició formal perquè deixés el càrrec.

El Partit Conservador britànic ha experimentat un descens significatiu del suport popular, segons els resultats de les eleccions del passat dia 8, en les quals va perdre la majoria absoluta de la qual gaudia al Parlament. Uns comicis avançats, precisament, per la primera ministra britànica, una decisió que alguns integrants del partit van considerar un greu error de càlcul.

MAY EFE
ELECCIONS Victòria amarga de May, que perd la majoria absoluta Carlota Camps/Albert Acín