Emmanuel Macron (En Marche) arrassa a la segona volta de les eleccions legislatives i comptarà amb una majoria absoluta a l'Assemblea Nacional. Macron ha aconseguit 350 escons, molt per sobre de la majoria absoluta que són 289. 

El Front Nacional (FN) de Marine Le Pen es queda sense poder arribar al seu objectiu de formar grup propi, però si que entraria a l'Assemblea per primera vegada. El partit radical obté 8 escons, pel que multiplica per quatre els resultats obtinguts el 2012.

Un altre fet insòlit en aquestes eleccions legislatives és que els nacionalistes corsos també entren a l'Assemblea per primer cop. Amb 3 escons dels 4 de l'illa, asseguren que el seu resultat és una "victòria històrica".

Desfeta del bipartidisme

Els dos grans partits francesos fins el moment, Els Republicans i el Partit Socialista, pateixen una davallada important. Pel que fa als Republicans, obtenen 137 diputats. Ara bé, el que si que s'ha pogut confirmar amb certesa són els mals resultats dels socialistes, que es queden només amb 44 diputats; el líder del Partit Socialista (PS) francès, Jean-Christophe Cambadélis, ja ha anunciat la dimissió. 

La França Insubmissa de Jean-Luc Mélénchon aconsegueix l'objectiu de poder formar grup parlamentari propi, gràcies a haver obtingut 17 escons.

Aquesta segona volta de les legislatives ha estat marcada per l'alta abstenció, que ha situat la participació al voltant del 42%, un percentatge que marca un rècord històric de la V República, fundada l'any 1958.

Valls salva el seu escó

L'exprimer ministre socialista, Manuel Valls, ha salvat el seu escó de diputat per només 139 vots. Tot i això, la seva rival de l'esquerra, Farida Amrani, ha denunciat irregularitats a l'hora de l'escrutini i presentarà un recurs.

Valls es presentava sense etiqueta política perquè el partit socialista li va negar en el moment en que va donar suport al candidat Emmanuel Macron durant les presidencials.