Els bombers han continuat remullant aquesta nit la torre Grenfell de Londres per acabar d’apagar els petits incendis que encara quedaven a l’interior de l’edifici.

De fet, aquest dijous al matí, la comissionada del Departament de Bombers de Londres, Dany Cotton, ha informat que els bombers han aconseguit arribar a la darrera planta de l'edifici. No obstant, encara no han pogut fer una recerca exhaustiva a tot el bloc per motius de seguretat. Cotton ha assegurat que un cop l'edifici sigui declarat com a segur, es durà a terme una recerca completa. 

La torre va ser escenari, la nit de dimarts a dimecres, d’un incendi de dimensions espectaculars on 17 persones han perdut la vida i més de 80 han resultat ferides, entre les quals 37 es troben hospitalitzades, 17 d'elles en estat crític.

Els bombers han aconseguit salvar 65 persones amb vida, tot i que encara n'hi ha que es troben desaparegudes. En aquest sentit, la policia no té esperances de trobar ningú més amb vida a l'interior de l'edifici i, per tant, el nombre de morts podria augmentar. 

Davant d'aquesta situació, on nombroses famílies s'han quedat sense casa, les autoritats i entitats locals de la zona han habilitat zones per proveir de roba, aliments i allotjament als afectats pel sinistre. 

La torre, construïda el 1974, s’havia reformat l’any passat però els veïns s’havien queixat constantment de les condicions de seguretat de l’edifici. De fet, tal com apunten diferents mitjans britànics, s’investiga si les obres de reforma que es van fer han tingut relació amb la ràpida propagació de l’incendi. Des de la premsa s’especula que a l’hora de fer la reforma es retiressin mesures antiincendi entre les plantes i si a la façana es van usar elements inflamables per revestir-la.