Les forces de seguretat britàniques han donat per desaparegudes i presumiblement mortes 79 persones per l'incendi declarat dimecres passat a la torre Grenfell de Londres, segons ha informat el comandant de la Policia metropolitana de la capital britànica, Stuart Cundy.

No obstant això, Cundy ha afirmat que la xifra final de morts encara no està confirmada i que aquestes estimacions podrien canviar a mesura que passin les hores i evolucionin els ferits. Segons els hospitals anglesos, hi ha 19 persones hospitalitzades en quatre centres mèdics, de les quals 10 estan en estat crític.

Pel que fa a la identificació de les víctimes, els treballs avancen molt lentament i fins ara només s’ha pogut identificar una víctima, Mohammed Alhajali, un refugiat siri de 23 anys.

L’incendi a la torre Grenfell es va declarar la nit de dimarts per causes que encara s’estan investigant i el foc es va propagar ràpidament, en tan sols mitja hora, per les 27 plantes de l’edifici.

La torre, construïda el 1974, s’havia reformat l’any passat, però els veïns s’havien queixat constantment de les condicions de seguretat de l’edifici. De fet, alguns mitjans britànics com The Guardian publiquen que durant les obres de reforma del 2016 el material que es va fer servir per revestir la façana era l'opció "més barata i inflamable".