L'exprimer ministre francès i derrotat a les primàries de la dreta Alain Juppé ha confirmat avui que "no serà candidat a la presidència" del país, ja que no es veu amb capacitat d'unir la seva família política, i deixa François Fillon com a únic candidat republicà.

En una declaració a Bordeus, ciutat de la qual és alcalde, Juppé ha reconegut que "és massa tard" per a ell, i que no encarna la "renovació" que demanden els francesos.

Reunió a tres

L'expresident francès Nicolas Sarkozy ha proposat minuts abans que es conegués la notícia una reunió a tres amb Fillon i Juppé per "trobar una sortida digna i creïble a una situació que ja no pot continuar". En un comunicat, el també expresident del partit conservador Els Republicans expressa que "davant la gravetat de la situació (...) cadascú ha de fer tot per preservar la unitat".

Sarkozy considera la situació insostenible i jutja que "es crea una profunda consternació en els francesos". Es tracta de la primera vegada que l'expresident es manifesta públicament sobre la situació de Fillon, que ahir va reiterar la seva intenció de mantenir la seva candidatura malgrat la seva probable imputació el pròxim 15 de març pel cas dels llocs de treball falsos que suposadament va concedir a la seva esposa i dos dels seus fills.