La filla del president dels EUA, Ivanka Trump, ha ocupat aquest dissabte en dues ocasions el lloc del seu pare en les sessions de la cimera de líders del G20 d'Hamburg, segons una imatge difosa de la trobada i testimonis recollits per la premsa alemanya.

Ivanka Trump, que és assessora de la Casa Blanca, s'ha assegut al seient reservat per al seu pare a la taula principal de la cimera quan el president dels EUA s'ha hagut d'absentar temporalment de la sessió plenària per acudir a alguna de les bilaterals que tenia previstes.

De fet, és habitual que en aquest tipus de trobades algun alt càrrec ocupi de forma provisional el lloc d'un cap d'estat o Govern quan aquest no hi és present, per tal de no deixar buit el seient. En aquest cas, però, destaca la curiositat que es tracta de la seva filla.

Ivanka Trump Merkel - EFE

No obstant això, Ivanka Trump no s'ha fet ús de la paraula mentre va ocupar el lloc del seu pare en representació dels EUA, segons expliquen mitjans alemanys. Això sí, la filla de Donald Trump s'ha assegut en aquestes dues ocasions entre la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, i el president de la Xina, Xi Jinping.

Abans d'aquestes sessions plenàries del G20, Ivanka Trump havia participat en un fòrum per impulsar un fons que faciliti l'apoderament de les dones en les economies en desenvolupament, una iniciativa que ha impulsat conjuntament amb la cancellera alemanya, Angela Merkel.

El president dels EUA s'ha afegit breument a aquesta trobada i s'ha mostrat "molt orgullós" de la feina feta per la seva filla, assegurant que ho està "des del primer dia", perquè és "una campiona".

"Si no fos la meva filla, seria molt més fàcil per a ella. Pot ser (que tenir-me com a pare sigui) l'única cosa dolenta que té", ha ironitzat entre les rialles dels assistents a l'acte.