Un grup de simpatitzants del Govern de Nicolás Maduro ha assaltat aquest dimecres per la força l'Assemblea Nacional, de majoria opositora. Els atacants han causat ferides a alguns diputats que es trobaven al parlament per a una sessió de commemoració de la independència veneçolana, que compleix 206 anys.

El diputat opositor José Manuel Olivares ha denunciat a través d'un missatge de Twitter la irrupció de "grups paramilitars" a l'Assemblea Nacional. En la piulada hi adjunta dues fotografies, en les quals es pot veure el també parlamentari Armando Armas amb sang al cap i part de la camisa.

Segons els mitjans locals, els fets han tingut lloc al migdia. Els atacants estaven assetjant el Parlament des de primera hora del matí, fins que hi han pogut accedir. Un cop dins, han agredit els diputats amb objectes contundents. També s'han escoltat detonacions a l'interior de l'Assemblea Nacional. El diputat Richard Blanco ha denunciat que s'han fet servir armes de foc i bombes lacrimògenes. La trentena de persones que havien entrat violentament al parlament han estat expulsades per la seguretat de la mateixa cambra

Veneçuela travessa una greu crisi política i institucional, que es va veure agreujada quan el Tribunal Suprem va treure-li el poder a l'Assamblea Nacional, una decisió que després va ser revertida. Des de fa tres mesos, els carrers de Veneçuela registren manifestacions cada dia. El balanç ja és de més de 75 víctimes mortals.