El Govern espanyol ha informat l'ambaixador de Corea del Nord a Madrid, Kim Hyok Chol, que ha d'abandonar el país abans de final de mes, ha anunciat avui el ministre espanyol d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis.

Dastis ha comunicat que el diplomàtic nord-coreà ha estat citat avui en el Ministeri d'Afers Estrangers per ser advertit de la decisió, que està vinculada amb els assajos nuclears i balístics, que ve realitzant el règim de Pyongyang.

Segons el ministre, el Govern espanyol ha arribat a la conclusió que "era necessari prendre aquest pas perquè aquests programes són una sèrie amenaça per a la pau i la seguretat internacional".

Dastis, que es troba a Nova York per participar en la Assemblea General de l'ONU, ha apuntat així mateix que la decisió s'ha pres després d'"haver advertit reiteradament l'ambaixador i les autoritats coreanes".

La mesura es produeix després que Corea del Nord llancés divendres passat un nou míssil que va sobrevolar el nord del Japó després de les dures sancions imposades per l'ONU al règim de Kim Jong-un per la seva última prova nuclear.

El Govern espanyol ja havia reaccionat a les proves balístiques de Pyongyang el passat 31 d'agost en convocar l'ambaixador nord-coreà a Espanya, a qui li van comunicar la decisió de reduir de tres a dos el nombre de personal diplomàtic de l'esmentada representació a Madrid.