Diuen que les comparacions són odioses i, segurament, encara més quan es tracta de dos països independents completament diferents. Durant la llarga espera per conèixer els resultats de les eleccions del Regne Unit, i davant la pèrdua de la majoria absoluta de la primera ministra Theresa May, la xarxa se'n va anar a dormir i ha despertat avui establint diverses semblances amb la política catalana i espanyola.

La pèrdua de 21 diputats de l'Scottish National Party (SNP) ha agradat a molts contraris a la independència de Catalunya, que han aprofitat per deixar anar que "després de la patacada de l'SNP, els nacionalistes catalans busquen un nou exemple amb què comparar-se".

La convocatòria anticipada d'eleccions de May, que gaudia de majoria absoluta al Parlament britànic, ha recordat a la convocatòria també anticipada de l'expresident Artur Mas, quan a la X legislatura del Parlament -2012-2015- CiU comptava amb 50 diputats i ERC amb 21 i, després, en presentar-se amb Junts pel Sí (CDC i ERC) van perdre suports, quedant-se amb 62 escons -ara 61 amb la dimissió de Germà Gordó-, el mateix número d'escons que va treure CiU a les eleccions del 2010. 

Això, finalment, va derivar en el pas al costat de Mas forçat per la CUP el gener del 2016, cosa que, tot i que, en aquest cas, malgrat les diverses peticions de diferents dirigents polítics com el líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, perquè May dimiteixi, no es preveu que ho faci.

Fora de la política catalana, i entrant en terreny estatal, els tuitaires han aprofitat l'ocasió per fer, també, diverses comparatives amb la política espanyola. Per començar, sobre la petició de dimissió de la primera ministra britànica, alguns han deixat anar que si aquests resultats són així a Espanya, tots els partits guanyen, mentre que al Regne Unit es demana a la guanyadora de les eleccions que faci un pas al costat.

També hi ha hagut qui s'ha preguntat que "què tenen els anglesos al cap? Ni que fos Espanya per votar tan malament".

D'altres han lamentat que Corbyn no hagi aconseguit fer un Zapatero, és a dir, passar per davant del PP com va fer l'expresident socialista el 2004 aconseguint 164 diputats davant dels 148 dels populars enviant-los després de vuit anys a l'oposició.

Alguns han comparat Corbyn amb Podemos i han definit com a "victòria" el seu resultat.

També hi ha hagut qui ha fet aquesta comparació, però en el sentit negatiu i carregant contra els de Pablo Iglesias per alegrar-se del resultat del líder dels laboristes si ell "no promet bogeries".

Finalment, alguns han mencionat el líder de Cs, Albert Rivera, assegurant que ja està abraçant May.

Encara parlant de Rivera, d'altres li han recordat que Corbyn és dels "vells partits" i que, tot i així, ha aconseguit el millor resultat pel Partit Laborista des del 1997.