El govern francès està “plenament mobilitzat” per garantir la seguretat a les eleccions presidencials de diumenge. El primer ministre francès, Bernard Cazeneuve, ha assegurat després de l’atac als Camps Elisis que “res no pot impedir” els comicis, que són un “moment democràtic fonamental” per a França.

“Faig una crida a l’esperit de responsabilitat i dignitat dels francesos, no hem de cedir a la por, la intimidació i la manipulació”, ha dit en una compareixença l’endemà que un home, identificat com a Karim C., matés un policia i en ferís greument dos més als Camps Elisis de París.

Per la seva banda, la candidata del Front Nacional, Marine Le Pen, ha advertit, però, que cal “tancar les fronteres” i “expulsar” tots els estrangers o francesos amb doble nacionalitat fitxats per radicalització. Pel que fa als ciutadans francesos, Le Pen ha defensat que també cal impulsar la “detenció i tractament administratiu o penal de tots els fitxats per haver-se radicalitzat amb la ideologia de l’enemic”. A més, ha reclamat “contractar 15.000 policies i gendarmes”.

La candidata de l’extrema dreta ha dit que França és atacada “sense pietat i sense aturador” en una “guerra” que “de nou” ha tingut com a “objectiu” els agents de policia. “Els nostres policies són atacats perquè són el símbol de l’Estat”, ha defensat Le Pen. 

El candidat d’En Marche, Emmanuel Macron, ha afirmat que els francesos no han de “cedir al pànic i a la temptació d’instrumentalitzar l’atemptat”. Segons ha dit, això és precisament “el que volen els terroristes”. “Volen fer-nos por, fracturar el país, dividir-lo, perquè no ens poden vèncer”, ha remarcat. 

Le Pen, Macron i Fillon han suspés els actes de campanya que tenien preparats per aquest cap de setmana.