La primera conferència de premsa de Donald Trump des de que va guanyar les eleccions ha arribat en mig d'una nova polèmica. A només nou dies de ser nomenat oficialment president dels Estats Units, Trump ha hagut de lidiar contra unes acusacions de presumpta perversió sexual que va tenir lloc en un dels seus viatges a Moscou. Aquesta informació surt d'un informe redactat per l'agència d'intel·ligència nord-americana on s'explicava que el Kremlin tenia informació comprometadora sobre ell.

Trump ha assegurat que tota la informació és "falsa" i ho ha comparat amb el que passava a l'Alemanya nazi. Són notícies "que no tenen sentit, potser difoses per agències d'intel·ligència, qui sap?", ha llençat Trump, que també ha criticat que aquests informes hagin vist la llum. "Mai haurien d'haver-se escrit, mai haurien d'haver-se 'hackeajat' i mai haurien d'haver-se difós", ha afirmat el president electe, en un atac directe cap a l'agència d'intel·ligència del seu país, i evidentment contra els mitjans que ho han publicat.

El president electe ha assegurat que les dades incloses en els informes podrien ser una "taca tremenda" en el seu historial. En aquests informes s'explica, entre d'altres, que el Kremlin disposaria d'un vídeo de Trump en un hotel de Moscou on hauria contractat prostitutes per dur a terme un joc sexual com 'pluja daurada'. L'agència alertava que Rússia podia utilitzar aquesta informació per fer-li xantatge. 

Rússia va hackejar les eleccions

Per primera vegada, Trump també ha reconegut que Rússia està al darrere dels ciberatacs electorals realitzats durant el procés electoral que va culminar amb els comicis del 8 de novembre. "Crec que va ser Rússia", ha assegurat Trump, que ha afegit que "'hackejar'" és dolent i que no hauria d'haver passat mai. Aquests ciberatacs podrien haver beneficiat els republicans a les eleccions, i tot i que els serveis d'intel·ligència del país ja havien avisat fa temps, Trump ho negava. 

Tot i això, el president electe ha volgut deixar clar que no tornarà a passar i que la relació amb Rússia serà molt millor quan ell arribi al govern. "Rússia tindrà molt més respecte per nosaltres quan sigui president", ha dit, quan també ha assegurat que la seva bona relació amb Rússia és un actiu i no un passiu. Per altra banda, Trump també ha dit que els EUA estan patint un ciberatac de "tot el món, ja sigui de Rússia, de Xina o de qualsevol altre lloc. "Mai més tornarà a passar", ha dit Trump.

Mèxic pagarà el mur

Sobre la frontera amb Mèxic, Trump ha assegurat que "farem el mur i el pagarà Mèxic", i ha qualificat la frontera actual de "colador". Segons el president electe, els mexicans s'han "aprofitat" dels Estats Units i això "s'ha d'acabar". Trump també ha afirmat que està amb negociacions amb el president de Mèxic per aquest pagament, però ha assegurat que aquestes converses podrien concloure en un any i mig i que no vol esperar tant. "Es farà un reemborsament", ha defensat.

Trump també ha assegurat que hi haurà aranzels entre aquests dos països, ha valorat molt positivament que l'empresa automobilística Ford incrementi la producció als Estats Units i no a Mèxic i ha demanat a altres empreses que facin el mateix. "Seré el millor creador de feina que Déu hagi portat mai", ha assegurat en aquest sentit.

Reemplaçarem l'Obamacare

Pel que fa a la reforma sanitària que va fer el seu antecessor en el càrrec, Barack Obama, el president electe ha dit que "l'Obamacare és un desastre" i que tant bon punt el seu secretari assumeixi el càrrec "presentarem un pla que el revocarà i el substituirà". "Pot trigar uns dies, una setmana, o inclús una hora", ha remarcat. "Podríem no fer res immediatament i quedar-nos a criticar, però no en volem ser responsables políticament", ha defensat.​