Deu persones han estat detingudes des de dilluns passat a França i a Bèlgica per ser sospitoses d'haver aprovisionat amb armes els terroristes que van atemptar en gener de 2015 a París contra la revista Charlie Hebdo, un supermercat jueu i un agent de policia. Els arrestos van començar dilluns i es van prolongar durant la jornada de dimarts i aquest matí, segons una portaveu de la Fiscalia de París.

La portaveu va assenyalar que l'operació es va dur a terme en el marc de la investigació sobre les armes utilitzades en l'atac a Charlie Hebdo el 7 de gener de 2015. Segons els mitjans francesos, les persones que es troben sota arrest van lliurar armes a Amedy Coulibaly, el terrorista que un dia després de l'atemptat contra el setmanari va assassinar una policia a Montrouge, al sud de París.

El 9 de gener de 2015, quan la policia assetjava els dos autors de la matança de Charlie Hebdo, Coulibaly va segrestar els clients i empleats d'un supermercat jueu també a la capital francesa i va matar quatre persones abans de ser abatut per les forces de l'ordre. Les indagacions sobre les armes de Coulibaly ja havien conduït Claude Hermant, un exmercenari conegut pels seus vincles amb l'extrema dreta que es troba empresonat i que ha estat interrogat en vista de les noves conclusions, segons el canal BFMTV.

D'acord amb els elements del sumari, Hermant va comprar amb la seva dona a una empresa eslovaca les quatre pistoles Tokarev i els dos fusells Kalashnikov que tenia en el seu poder Coulibaly quan va atacar el Hyper Cacher. L'exmercenari va explicar als investigadors que el 2014 col·laborava com a informador d'agents de la Gendarmeria de Lilla que li van encarregar que s'infiltrés a les xarxes de tràfic d'armes.