L'alcalde de la localitat belga de Mouscron, Alfred Gadenne, ha mort aquest dilluns després de ser degollat al cementiri de la ciutat, després de la qual cosa un home s'ha lliurat a les autoritats.

Segons les informacions recollides pel diari local Le Soir, un home s'ha entregat a la policia afirmant que és el responsable de la mort de Gadenne, de 71 anys, si bé les circumstàncies que envolten els fets no han estat esclarides de moment.

Els mitjans locals han indicat que el cementiri en el qual ha tingut lloc el fet es troba situat prop de l'habitatge de Gadenne, que exercia com a encarregat del tancament de les instal·lacions.

Horror davant la mort brutal 

El primer ministre belga, Charles Michel, ha expressat el seu "horror" davant la "mort brutal" de Gadenne. "Els meus pensaments estan amb la seva família i els seus éssers estimats", ha dit en un missatge publicat a la xarxa social Twitter.

Per la seva banda, el president del Parlament de Valònia-Brussel·les, Philippe Courard, ha descrit l'incident com a "aterridor". "En quin tipus de món vivim?", s'ha preguntat.

Mouscron és una ciutat industrial de prop de 57.000 habitants situada prop de la frontera amb França, a la província d'Hainaut (nord-oest).