El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, ha anunciat que el país suspendrà les seves proves nuclears i de míssils, així com el tancament del centre d'assajos nuclears que posseeix al nord-est del seu territori, ha informat avui l'agència nord-coreana KCNA.

"Des del 21 d'abril, Corea del Nord aturarà les proves nuclears i llançaments de míssils balístics intercontinentals", ha anunciat el líder durant el ple del Comitè Central del Partit dels Treballadors celebrat a Pyongyang divendres, de cara les pròximes cimeres amb Seül i Washington.

El règim procedirà, a més, al tancament del complex d'assajos nuclears que té a la regió nord-est del país "per garantir la transparència de la suspensió dels test" segons va recollir KCNA.

Corea del Nord ha realitzat els seus sis assajos nuclears a les esmentades instal·lacions, la base de Punggye-ri, el més recent el setembre de 2017.

Després de proclamar l'any passat haver completat el seu programa nuclear, "la situació ha estat canviat d'una manera favorable", va dir Kim durant la sessió plenària.

La decisió es va produir una setmana abans de la cimera programada entre Kim i el president sud-coreà, Moon Jae-in, que tindrà lloc el dia 27 d'abril a la militaritzada frontera i marcarà la primera reunió entre mandataris coreans en onze anys.

Kim té previst, a més, celebrar entre finals de maig i principi de juny una altra cimera amb Donald Trump.

La de divendres va ser la tercera sessió plenària del setè Comitè Central del Partit dels Treballadors de Corea, l'últim ple de la qual es va produir l'octubre de 2017.

En aquella ocasió, Kim va enviar al món un missatge en defensa del desenvolupament nuclear del seu país i el va defensar com a necessari per fer front a la política hostil de Washington en un moment en què ell i el president nord-americà, Donald Trump, intercanviaven una sèrie d'amenaces incendiàries.

La situació actual difereix molt a la de llavors, amb un clima de notable acostament i la confirmació de reunions d'alt nivell entre els dos països per intentar fer realitat la que seria la primera cimera en la història entre ambdós Estats.