Deu avions militars dels Estats Units i Corea del Sud han realitzat maniobres militars a escassos quilòmetres de Corea del Nord en el que el ministeri de defensa sud-coreà ha titllat de mesura “dissuasiva contra les amenaces nuclears i balístiques de Pyongyang”.

Així mateix, Donald Trump, president dels Estats Units, s’han compromès amb el president de Corea del Sud, Moon Jae-in; i amb el president de la Xina, Xi Jinping, a exercir una “major pressió” sobre Kim Jong-un, líder nord-coreà, tal com ha informat la Casa Blanca.

Aquest increment de la pressió en plena escalada de tensió entre Corea del Nord i els EUA s’ha dut a terme després que el 15 de setembre Jong-un enviés un míssil que va sobrevolar el Japó, estavellant-se finalment al mar.

A la mostra de força dels Estats Units i Corea del Sud se sumen les maniobres marítimes que Rússia va realitzar junt amb la Xina a prop de Corea del Nord, poques hores després de l’enviament del míssil nord-coreà en direcció al Japó. 

Maniobres d'alt risc

Els deu avions usats pels Estats Units i Corea del Sud en aquestes maniobres militars són explícitament dos bombarders nord-americans B-1B i vuit caces sud-coreans, quatre F-35 i quatre F-15K.

Pel que fa als bombarders B-1B i els caces F-35B, estan dissenyats per poder llançar bombes nuclears, mentre que els caces F-15K són un dels models més solvents en operatiu, havent eliminat 104 avions rivals des que van ser creats i no havent patit cap baixa.