La Policia Metropolitana de Londres (Met) ha confirmat la mort d'una persona en l'atropellament de fidels musulmans prop de la mesquita de Finsbury Park, al nord de la capital britànica, i vuit més han estat hospitalitzades. Segons la policia de Londres i d'acord amb la metodologia de l'atac, es tractaria d'un atemptat terrorista.

En un comunicat, la policia ha indicat que, després que una furgoneta envestís aquesta mitjanit la gent, un home de 48 anys, la identitat del qual no ha estat facilitada, ha estat arrestat al lloc de l'incident després de ser retingut per la multitud. A més, la font ha indicat que en la investigació de l'atac participa la unitat antiterrorista de la policia.

Aquest individu ha estat traslladat a un hospital com a mesura de precaució i, una vegada donat d'alta, serà portat a una comissaria per ser interrogat i sotmès a una prova sobre el seu estat mental, d'acord amb el comunicat de la Met.

Segons la policia, la víctima mortal ha mort al lloc de l'incident i els vuit ferits han estat portats a tres hospitals de la capital britànica, mentre que dues persones més han estat ateses amb ferides lleus on hi va haver l'atac.

La primera ministra britànica, Theresa May, ha qualificat avui de "terrible" l'incident ocorregut a mitjanit a prop de la mesquita de Finsbury Park, al nord de Londres, ha informat Downing Street.

El Consell Musulmà Britànic (MCB) ha qualificat avui de "violenta manifestació" d'islamofòbia l'incident i el seu secretari general, Harun Khan, ha dit als mitjans locals que la comunitat musulmana ha hagut de suportar en les últimes setmanes i mesos moltes manifestacions d'islamofòbia.

Khan ha sol·licitat a les autoritats britàniques un reforç urgent de la seguretat a les mesquites del Regne Unit per poder concloure el mes sagrat de Ramadà i començar la tradicional celebració musulmana d'Eid, que marca el final del dejuni. "En les últimes setmanes i mesos, els musulmans hem viscut molts incidents d'islamofòbia i fins ara aquesta és la seva més violenta manifestació", ha assenyalat Khan.

Per la seva banda, l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, s'ha referit a l'atac com un "horrorós atac terrorista". Ho ha fet en un missatge al seu compte de Twitter on hi ha adjuntat un comunicat explicant els fets escrit per ell mateix.