La Policia australiana ha decidit reforçar la seguretat a Melbourne davant de la disputa del partit de futbol entre les seleccions de l'Argentina i el Brasil, i arran d'un assalt armat, que ha tingut lloc aquesta nit, i que ha estat considerat per les autoritats com a acte terrorista.

Els fets van tenir lloc en un edifici molt proper a l'hotel on s'allotja Leo Messi i la resta de la selecció Argentina. El Daesh va reivindicar l'incident que va passar ahir a la nit en un bloc d'apartaments de la ciutat, on un exconvicte en llibertat condicional d'origen somali es va atrinxerar amb una ostatge fins que va ser abatut per les forces de seguretat.

Les autoritats van qualificar l'acció, en la qual va morir una altra persona, com un acte terrorista però van descartar que l'atacant seguís ordres de l'exterior, amb referència a l'organització gihadista.

La policia de Victòria, la capital de la qual és Melbourne, va indicar que es reforçarà el dispositiu de seguretat de cara als pròxims partits internacionals de futbol programats al Melbourne Cricket Ground, inclòs el de divendres entre l'Argentina i el Brasil.

La mesura busca "garantir que hi ha una molt visible presència policial al recinte i als seus voltants", va dir a Efe el portaveu de la Policia de Victòria, Thomas O'Byrne."Aquesta presència inclourà l'ús de recursos especialitzats de la Policia", va afegir.

El portaveu va indicar que se sotmetrà als seguidors que vulguin entrar a l'estadi a registres amb detectors de metalls i inspeccions físiques de les seves pertinences, per la qual cosa va demanar paciència als aficionats.