Un dels tres terroristes que van matar vuit persones i van ferir a 48 la setmana passada en el pont de Londres va tractar de llogar un camió hores abans de l'atac, segons ha revelat avui la policia britànica.

Khuram Butt, de 27 anys, no va poder tancar el lloguer del vehicle pesat, de 7,5 tones, en fallar el pagament que havia fet, pel que va canviar els seus plans i va aconseguir la furgoneta blanca de marca Renault amb què poc després ell i els seus dos còmplices van atropellar nombroses persones.

Segons el cap de la unitat antiterrorista de la policia metropolitana de Londres, el comandant Dean Haydon, la tragèdia "podria haver estat fins i tot pitjor" si el terrorista hagués aconseguit llogar el camió. 

Després d'atropellar els vianants en el pont de Londres, els tres terroristes van apunyalar de forma indiscriminada la multitud al mercat de Borough, abans de ser abatuts a trets per la policia. Haydon va detallar que van utilitzar ganivets amb un fulla ceràmic de 30 centímetres, de color rosa, que havien lligat als seus canells.

Scotland Yard ha informat aquest dissabte també que aquesta matinada ha estat arrestat un home de 28 anys en relació amb l'atemptat al barri de Barking, a l'est de Londres, la mateixa zona on vivien els terroristes. Les forces de seguretat han practicat fins ara 20 detencions en connexió amb l'aquest atac terrorista, de les quals set continuen sota custòdia policial.