Quatre soldats israelians –tres noies i un noi d'entre 20 i 22 anys– han mort i 13 més han quedat ferits en ser atropellats per un camió al passeig d'Armon Hanatziv, a Jerusalem Est, segons han informat fonts mèdiques i policials. Es tracta d'un atac perpetrat per un camió conduït per un àrab, identificat com Fadi Ahmad al-Qunbar, que ja ha estat abatut i que deliberadament ha atropellat el grup de soldats israelians. El conductor tenia ciutadania israeliana i era procedent del barri de Jabal Mukaber, a Jerusalem Est.

Els soldats estaven sortint d'un autocar quan el camió els ha envestit de manera deliberada i a gran velocitat. Com es pot veure en les imatges, després de passar-los per sobre, fa marxa enrere i torna a passar per sobre els cossos que eren a terra. Poc després, ha estat abatut per un guia que anava a fer una xerrada als soldats sobre Jerusalem.

El camió ha envaït una zona de vianants molt popular i ha atropellat de manera deliberada el grup de soldats. Es tracta del passeig Armon Hanatziv, un dels punts més populars i que els turistes acostumen a freqüentar per contemplar la ciutat vella emmurallada. 

Pel que fa a l'estat dels ferits, tres estan en estat crític i un altre es troba en estat greu, mentre que els altres nou més han resultat ferits lleus.

Segons els testimonis dels fets, el camió, que portava una grua, ha envaït un pas de vianants del conegut passeig de la ciutat, ha accelerat i ha atropellat un grup de soldats que estava sortint d'un autocar. Segons el Canal 2 israelià, el terrorista ha sortit del barri palestí de Jabal Mukaber, molt a prop del lloc dels fets, i ha comès un atac deliberat contra els soldats israelians. De moment, però, cap grup terrorista ha reivindicat l'atac.

Les imatges dels fets mostren que sembla que el camió ha rebut fins a 8 impactes de bala, concentrats al seient del conductor. En un primer moment ha semblat que els trets els havia disparat el mateix terrorista, però finalment no ha sigut així.

Diversos dels vianants atropellats s'han quedat atrapats sota el camió i han sigut atesos pels serveis d'emergència i evacuats a centres hospitalaris. Tres estan ferits crítics i un quart està greu. Els altres estan fora de perill.

El modus operandi de l'atac, recorda els que han tingut lloc recentment a Europa. L'estiu passat un camió va matar una vuitantena de persones a Niça i abans de Nadal Berlín va patir un atac similar amb més d'una desena de víctimes mortals en una fira de Nadal.