Almenys 128 persones han estat assassinades pel Daesh (el grup terrorista conegut com Estat Islàmic) durant els vint dies que va controlar la localitat de Al Qariatain, al sud-est de la província central síria de Homs, tal com informa l’Observatori Sirià de Drets Human, el qual titlla els fets “d’execució massiva”.

“Durant els dies que va controlar Al Qariatain, el Daesh va executar almenys a 128 civils en represàlia” denuncia el director del OSDH,  Rami Abdel Rahman.

La ONG han indicat que els gihadistes van acusar a la majoria de les seves víctimes d’informants i de col·laboradors amb les autoritats sirianes.  Almenys, 83 d’aquestes persones han mort durant les darreres 48 hores de la presència dels terroristes a la ciutat.

A més, han desaparegut un nombre indeterminat de persones, i es desconeix si el Daesh les ha assassinat o si han aconseguit escapar i sobreviure. De moment, els mitjans de comunicació oficials sirians no han pogut confirmar aquestes informacions.

Molt dels terroristes pertanyien a cèdules dorments del Daesh

El 21 d’octubre, l’Exèrcit sirià va recuperar el control de la ciutat de Al Qariatain, a partir de la retirada del Daesh la nit anterior. Segons l’Observatori, uns 200 combatents del grup terrorista es van replegar en direcció al desert. Així mateix, la ONG ha destacat que les forces governamentals van acabar amb la vida de dotze persones quan aquestes regressaven a la localitat.

Tal com explica la font, la majoria dels membres del Daesh que van prendre el control de Al Qariatian el passat 1 d’obtubre eren originaris de la ciutat i pertanyien a cèdules dorments de la organització.