Almenys sis persones han mort avui en un atac contra un complex turístic freqüentat per estrangers a la perifèria est de Bamako, la capital de Mali. Ara per ara se sap que una de les víctimes és una dona de nacionalitat francesa que es trobava al complex de lleure.

Les forces especials malianes, assistides per cascos blaus de la Minusma, tenen envoltat tot el perímetre on està situat el complex turístic, d'unes 10 hectàrees, mentre que els atacants sembla que han buscat refugi en un turó dins del complex.

De l'interior del complex turístic surten diverses columnes de fum, i els atacants han pres ostatges, dels quals 20 ja han estat alliberats. Es desconeix fins ara la identitat dels atacants, encara que atacs similars (contra hotels o discoteques malianes freqüentats per estrangers) han estat perpetrats en el passat per grups gihadistes.

El més greu va ser el del 20 de novembre de 2015 contra l'Hotel Radison Blu de Bamako, que va acabar amb vint morts, a part dels assaltants, que formaven un comando suïcida. Aquell atemptat va ser reivindicat per dues aliances gihadistes diferents, una d'encapçalada pel Daesh i una altra per Al-Qaida al Magrib Islàmic (AQMI).