Un ciutadà de la província de San Marcos (Texas) ha estat condemnat aquesta setmana a més de 1.000 anys de presó després de ser declarat culpable d’abusar reiteradament de dos nenes menors de deu anys, segons han informat aquest dimecres els mitjans locals.

Un jurat del comtat de Hays ha sentenciat a Robert Franks, de 48 anys, a dues cadenes perpètues per cadascú dels dos càrrecs d’abús sexual continu d’un menor: 99 anys pels nou càrrecs d’assetjament sexual agreujada contra un menor i 20 anys per cadascun dels sis càrrecs d’incidència amb un nen.

En total, l’acusat s’enfronta a dues cadenes perpètues que es tradueixen en més de 1.001 anys a la presó, com també al pagament d’una multa de 93.000 dòlars, tal com indiquen els documents judicials als quals ha tingut accés el canal texà de televisió KXAN.

Detingut gràcies al testimoni d’una de les víctimes

Franks va ser detingut en juny de 2016 arran de que una de les seves víctimes, de 9 anys, va explicar al seu pare que l’home li havia estat fent “coses repugnants” a ella i a una altra nena de 10, que en un principi va negar els abusos però després va confessar a les autoritats que l’acusat li havia estat agredint durant anys.

Els documents judicials afirmen que l’assetjament succeïen de manera sistemàtica entre tres i quatre cops a la setmana durant almenys un lustre, des que les nenes tenien 4 i 5 anys d’edat.

El fiscal de districte del comptat de Hays, Wes Mau,  ha apuntat en un comunicat que “les paraules no expressen realment la profunditat de la traïció i indignació justificades per una conducta com aquesta, comesa per un home que hauria d’haver estat cuidant i protegint aquestes nenes”.