Aquesta recepta és força fàcil de fer i només necessitareu 30 minutets per fer-la.  Jo la faig una hora abans de dinar, ja que és important que reposi mínim 60 minuts i deixar travar la xocolata. La mousse és una recepta força bàsica on és primordial una bona cobertura de xocolata i treballar amb ous ben frescos. I com que ja s'acaba la temporada d'estiu... he volgut acomiadar-la amb una mica de fruita vermella. Recordeu que l'ou es cru i per tant no recomano conservar la mousse més de tres dies (a la nevera clar).

Ingredients

4 ous frescos  

80gr. sucre  

35gr. mantega  

200gr. cobertura de xocolata negre  

raig de rom "Havana Club Añejo 7 Años"

100gr. maduixes fresques  

4 figues fresques

gelatina de poma

  

Variants:

- Podeu obviar l'ús del licor  

- Es pot substituir la mantega per un raig d'oli d'oliva

- Es pot incorporar una mica de nata muntada

- També es pot travar amb fulles de gelatina o agar-agar  

- Podeu variar la decoració i en comptes de fruita vermella fer unes roses de nata muntada amb unes espurnes de xocolata enmig.

Preparació
1.

Utilitzaré cobertura de xocolata negre "Valor".

2.

La posarem a desfer al bany maria i la remenarem de tant en tant. Procureu que no es cremi i que no li caigui massa aigua dins.

3.

Els ous han de ser ben frescos. Penseu que els menjarem crus. Jo utilitzo aquests ecològics de la granja "La Tavella".

4.

Quins ous més macos!

5.

Separem la clara de les rovells, amb compte.

6.

Amb quatre serà suficient per a quatre persones.

7.

Ara, muntem les clares amb una varilla (elèctrica o a mà). Si tireu un polsim petit de sal ajudarà a muntar.

8.

Quan siguin muntades, afegiu el sucre...poc a poc i remeneu amb molt de compte de no abaixar-les.

9.

Oxigenarem una mica els rovells... batintles com si es tractés d'una truita.

10.

La cobertura ja és desfeta.

11.

Ara tirem una cullerada de cobertura sobre els rovells....

12.

... i ho barregem bé.

13.

Aquesta barreja... la tirem a la resta de la cobertura desfeta. Així lligarà millor.

14.

En aquest moment afegirem el licor.

15.

Pot ser brandi, licor 43... Ponche... Licor 43 o tota aquesta mena de licors foscos.

16.
17.

Poc a poc, amb una espàtula, les anirem barrejant... d'abaix cap adalt. No utilitzeu batidors ni varilles que s'abaixaran. Un cop ben barrejat tot... ja ho podem abocar a les copes o gots de servir.

18.

Genial. Ara és qüestió de deixar-ho refredar una horeta a la nevera.

19.

Passat aquest temps, la mousse haurà cuallat i ja es podrà menjar.

20.

La podeu tastar directament... sense decoració ni res...

21.

... està força bona. Però donem-li una millor presentació.

22.

Mentre, prepararem la decoració. Escalfarem una mica de gelatina de poma. 

23.

Rentarem bé les maduixes. A unes li traurem el brot verd, a d'altres no.

24.

Les banyem en gelatina....

25.

... i les deixem reposar.

26.

Ara anem a per les figues.

27.

Obriu tres o quatre i retireu el contingut amb una cullera.

28.

A més, peleu un parell de figues, talleu-les per la meitat i banyeu-les també.

29.

Ho podeu deixar tot a la nevera, uns minuts.

30.

Ja podem acabar de decorar la nostra mousse.

31.

Després de col·locar unes quantes maduixetes pel voltant...

32.

... al mig hi tirarem el farciment de les figues... que haurem barrejat amb una mica de gelatina també.

33.

Posem la figa amb gelatina enmig... una maduixa tallada al cantó de la copa... i llestos.

34.

 Ja ho podem servir.

35.

El parasol no és necessari, però sempre fa gràcia, oi nens i nenes?

36.

Ho voleu tastar?

37.

Fa molt gust de xocolata... i el rom gairebé no es nota... només un lleuger aroma.

38.

Bon profit!