Tens ganes de castanyes, però no saps com fer-les ràpid? Et donem un cop de mà per la Castanyada 2023: t'explicarem la manera més ràpida i senzilla de coure i torrar les castanyes a casa al microones. Per tant, si ets d'aquells o aquelles que sempre va amb pressa, aquesta manera de preparar-les és per a tu. Però, abans, coneixem més a fons aquest aliment de temporada, perquè no només és important saber com torrar-les al microones, sinó també escollir les millors castanyes perquè el resultat final sigui el que desitges. Endavant!

💥 Coure castanyes a casa? 3 idees fàcils al microones, al forn i bullides
 

📌 On pots comprar els millors panellets de Barcelona?
 

castanyes a remull castanyada
Castanyes en remull / Foto: Pixabay

Com fer castanyes al microones: L'opció més ràpida

Com escollir les millors castanyes?

  1. Intenta escollir aquelles castanyes amb bon color, si és possible, d'un marró bru brillant i sense taques.
  2. Elegiu aquelles que siguin grans i que pesin. Les que tinguin talls, rebutgeu-les, ja que com que venen en eriçons plens de puntes, se sol fer servir l'aixada per obrir-los i de vegades les castanyes es trenquen o es tallen.
  3. Intenta escollir les castanyes de la mateixa mida, la raó és que si les torrem, com que tindran la mateixa mida, es couran totes per igual. Si són de diverses mides, les més grans quedaran crues i les petites molt fetes.
  4. Molt important que no estiguin foradades, ja que això vol dir que tenen insectes. Les més planes també és aconsellable deixar-les, perquè solen ser difícils de pelar i tenen poca carn per menjar.
  5. El primer que hem de fer abans de torrar les castanyes és rentar i assecar-les bé. Després, fer-los un tall profund que travessi les dues pells. Aquí, per als puristes, seria en creu al mig de la castanya.
Castaña 2
Castanyes / Foto: Lahuellavegana

Torrar castanyes al microones, pas a pas

Una vegada tenim aquests passos previs clars, ja podem fer ús del nostre microones:

  1. És el mètode més pràctic, ràpid i, sobretot, net. No és el millor a l'hora de degustar la castanya torrada, perquè menjarem una castanya entre cuita i rostida. Però és una forma perfecta per tenir les castanyes netes abans d'una altra recepta en què fem servir la castanya.
  2. L'altra diferència amb les altres dues preparacions és que només en pots fer un grapat petit, ja que tret que tinguis un microones gegant, n'hi caben molt poques. També poden fer malbé el microones si les castanyes tenen molta humitat, perquè deixen anar molt de vapor quan es couen.
  3. El procés previ és el que hem esmentat: rentar, assecar i fer un tall petit a les castanyes. Les col·loquem en un recipient apte per a microones i amb tapa o també les podem fer en un motlle especial per cuinar al microones, i les tenim uns 2 minuts i mig a 800 W. Si teniu més potència, 1000 W, amb 2 minuts n'hi ha prou. I si teniu un micro amb 600 W màxim, necessiteu 3 minuts.
  4. Si en fer-les veiem que no estan cuites del tot, té fàcil solució: les posem 30 segons més i comprovem que estiguin cuites. És important pelar-les ben calentes perquè, si no, després ens donaran molts problemes.

Ja veus que són poques les dificultats que ens planteja coure castanyes al microones. Anima-t'hi aquesta Castanyada 2023 i prepara les teves castanyes en pocs minuts amb els amics o la família. I si després de preparar-les t'animes a aprendre a fer receptes amb castanyes, en l'apartat de Receptes de la secció de La Gourmeteria d'ElNacional.cat, trobaràs diverses receptes molt senzilles que et guiaran a l'hora de fer les castanyes com més t'agradin: al forn, al microones, torrades… Hi ha receptes per a tots els gustos. A cuinar!