Qualsevol persona de la Catalunya central sap que a Manresa se l'anomena popularment "Manrússia" a l'hivern i "Manràqueix" a l'estiu, ja que el contrast tèrmic que existeix a la zona entre les dues estacions transformen la capital del Bages en un forn o un congelador, depenent de l'època de l'any. Aquesta característica del clima continental també es deixa notar en els vins de la zona, englobats dins la Denominació d'Origen Pla de Bages: viticultura de contrastos, amb vinyes centenàries i que resisteixen no només el contrast estacional, sinó també al contrast tèrmic entre el dia i la nit.

Com són, però, els vins del Bages? Per descobrir-ho, la nostra sumiller Meritxell Falgueras ens explica en només un minut tot allò que cal saber sobre aquest territori vinícola amb més de mil anys d'història.

La varietat autòctona més especial de la zona és el picapoll, un raïm blanc poc compacte, de gra menut i ovalat i que presenta una pell prima i tendra amb unes taques -o picades- que li donen el nom. La recomanació vinícola d'avui, doncs, és Abadal Picapoll, un magnífic vi blanc monovarietal de picapoll que representa al cent per cent la identitat del terrer bagenc: és singular, elegant i seductor, ja que expressa meravellosament les notes cítriques, la fruita blanca (pinya i albercoc) i les notes florals de l’entorn de bosc (fonoll, espígol i menta). No és un vi barat, però tampoc gens car (ronda els 12€), i és un gran exemple d'aquesta varietat autòctona documentada fa més de cinc segles en un inventari del monestir de Sant Benet de Bages, l’any 1564.

Abadal Picapoll

Abadal Picapoll
Vi blanc Jove

Varietat: 100% Picapoll Blanc

Denominacion d'Origen:D.O. Pla del Bages

Celler: Abadal

Alcohol:12.5%