L’alternativa al gaspatxo. Si et repeteixen els alls o el pebrot vermell, no et cansaràs de preparar aquesta sopa. Imagina-te-la com un riu, amb el meló i l’alfàbrega a banda i banda, on el vi fa de pont entre totes dues verdures. I si canvies la varietat de meló, prova de també de canviar el vi: el meló cantalup combina millor amb el macabeu, i el meló gàl·lia amb el xarel·lo.


LA GOURMETERIA 4 10 F

INGREDIENTS

  • 1 meló pell de gripau mitjà (2,5 quilos aprox.)
  • 1 got de vi blanc d’albarinyo (200 ml)
  • 1 manat d’alfàbrega
  • 1 polsim de pebre negre o blanc

Recepta:

  1. Blanquegeu el manat d'alfàbrega: prepareu un bol amb aigua freda i glaçons. Seguidament, escalfeu una olla amb aigua i quan arrenqui el bull tireu-hi el manat d’alfàbrega. Al cap de 3 segons (és important que no passar-se de temps), retireu el manat amb una escumadora i poseu-lo al bol amb aigua i gel. Deixeu-lo refredar, esfulleu, coleu i reserveu.
  2. Retireu la pell i les llavors del meló, i talleu-lo a bocins. Reserveu.
  3. Amb un minipimer o en una trituradora de got, tritureu el meló amb el vi, el pebre i les fulles d’alfàbrega blanquejades.
  4. Serviu amb un brot d’alfàbrega fresca i un rajolí d’oli d’oliva verge extra al damunt.

COS La Gourmeteria Sopa de Meló Sergi Alcazar 11

CONSELL

Un cop elaborada, és preferible que la sopa se serveixi al moment. En cas contrari, s’estratificaria: a dalt apareixeria una espuma blanquinosa, i a baix una aigua verda.