Un gelat natural a l’abast de tothom. No fa tants anys que la paraula ‘artesanal’ encara significava alguna cosa a les gelateries: elaborat al mateix establiment, a petita escala, amb ingredients naturals i de proximitat, sense additius químics… Tanmateix, si vols tornar a gaudir de sabors autèntics i de conèixer tota la llista d'ingredients del teu gelat, també pots fer-te’l a casa.

Una recepta de Gerard Pintó, ceo i director creatiu a @theplaycook

LA GOURMETERIA 4 20 M

Per a 4 persones

Temps: 20 minuts

Dificultat: M

 

Ingredients

1 kg de cireres

200 ml de nata 35% MG

50 g de sucre (4 cullerades soperes)

 

1 Renteu les cireres amb aigua freda abundant. Talleu-les per la meitat i retireu els pinyols (al mercat hi trobareu diversos artefactes especialment dissenyats per a aquesta tasca, anomenats espinyoladors). Congeleu-les un mínim de 4 hores en una bossa o un recipient tancat.

2 Traieu les cireres del congelador i deixeu-les a temperatura ambient 15 minuts. En un got de minipimer, afegiu les cireres, la nata líquida i el sucre.

3 Tritureu amb el minipimer fins a aconseguir una barreja homogènia. Ja el podeu servir.

 

Consell

Feu i serviu el gelat al mateix moment. Tot i que ho sembla, aquest no és un gelat convencional. Si el guardeu al congelador acabaria agafant una textura indesitjada.