Un gelat natural a l’abast de tothom. No fa tants anys que la paraula ‘artesanal’ encara significava alguna cosa a les gelateries: elaborat al mateix establiment, a petita escala, amb ingredients naturals i de proximitat, sense additius químics… Tanmateix, si vols tornar a gaudir de sabors autèntics i de conèixer tota la llista d'ingredients del teu gelat, també pots fer-te’l a casa.
Una recepta de Gerard Pintó, ceo i director creatiu a @theplaycook
Per a 4 persones
Temps: 20 minuts
Dificultat: M
Ingredients
1 kg de cireres
200 ml de nata 35% MG
50 g de sucre (4 cullerades soperes)
1 Renteu les cireres amb aigua freda abundant. Talleu-les per la meitat i retireu els pinyols (al mercat hi trobareu diversos artefactes especialment dissenyats per a aquesta tasca, anomenats espinyoladors). Congeleu-les un mínim de 4 hores en una bossa o un recipient tancat.
2 Traieu les cireres del congelador i deixeu-les a temperatura ambient 15 minuts. En un got de minipimer, afegiu les cireres, la nata líquida i el sucre.
3 Tritureu amb el minipimer fins a aconseguir una barreja homogènia. Ja el podeu servir.
Consell
Feu i serviu el gelat al mateix moment. Tot i que ho sembla, aquest no és un gelat convencional. Si el guardeu al congelador acabaria agafant una textura indesitjada.