S’anomena pollastre vegetal al preparat a base de plantes amb l’aparença, la textura i el sabor de la carn del pollastre animal. Per aconseguir-ho, s’utilitza un extrusor, que és una màquina que aplicant pressió, humitat i temperatura provoca canvis conformacionals a una sèrie de matèries primeres; en aquest cas, a proteïnes vegetals amb una mica d'oli d'oliva i una sèrie d’espècies i saboritzants. Trobareu pollastre vegetal a la majoria de supermercats catalans sota el nom de ‘Heura - bocados mediterráneos’; el succedani d’una empresa catalana que triomfa a tot el món. Encara que hi ha altres marques, quasi totes d’aspecte, sabor i textura molt similar.

LA GOURMETERIA 4 30 F

Ingredients per a 4 persones

  • 500 de pollastre vegetal
  • 200 g de ceba
  • 5 dents d’all
  • 200 g de prunes panses
  • 60 g de pinyons
  • 1 got de brandi
  • 1 cullerada sopera de farina
  • 4 fulles de llorer
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre mòlt
  • Sal
  1. Escalfeu una cassola amb un raig generós d’oli d’oliva. Quan estigui ben calent, marqueu el pollastre vegetal per les dues bandes i reserveu. 
  2. A la mateixa cassola, aboqueu  la ceba i els alls ben picats i sofregiu-los durant 15 minuts a foc mitjà. A continuació, afegiu els pinyons i sofregiu-los 2 minuts més. 
  3. Afegiu el pollastre vegetal, les prunes prèviament hidratades, un got d’aigua, el got de brandi i la cullerada rasa de farina. Salpebreu. Deixeu reduir a foc suau fins que els líquids s’hagin evaporat i la salsa hagi adquirit una textura més aviat espessa. 
  4. Ja ho podeu servir.

CONSELL

És ben conegut que el pollastre amb panses i pinyons és un plat de cassola d’aquells que demanen una bona estona fent xup-xup. Ara bé, com que el pollastre vegetal ja està cuit, amb aquesta versió podràs anar per feina: un cop fet el sofregit, ja tindràs la recepta coll avall.