Per sort o per desgràcia, als supermercats existeix un gran repertori de 'tortillas' de blat o de blat de moro, quasi sempre farcides de conservants. Dic per desgràcia perquè en el fons no caldria comprar-les: es barreja el doble de farina que d'aigua amb un pessic de sal, s'amassa en forma de boleta, s'aplana i es cuina uns minuts a la paella. Però també dic per sort perquè no totes són tan dolentes i disposar d'un pa aplanat a cada cantonada és també una benedicció. Entre totes les maneres de preparar-les, la pizza exprés és sens dubte la més tendenciosa i divertida.

LA GOURMETERIA 4 30 M

Ingredients per a 4 persones

  • 8 'tortillas' de blat
  • 2 cabeces d'alls
  • 600 g de mozzarella ratllada
  • 600 g de formatge tendre de cabra
  • 4 peres madures
  • 200 g de salsitxa crua
  • 1 manat d'alfàbrega

Pizza exprés de tortillas Gastronomia la Gourmeteria - Sergi Alcàzar
Pizza exprés de formatge de cabra, pera i salsitxa

Recepta pas a pas 

  1. Preescalfeu el forn a 220 °C. Quan estigui calent, introduïu la cabeça d'alls embolicada amb paper d'alumini i cuineu-la durant 40-45 minuts. Un cop cuites (han d'estar toves), deixeu-les refredar i extraieu el puré d'all escalivat pressionant amb els dits cada gra. Reserveu.
  2. Peleu i talleu les peres en làmines molt fines. Reserveu.
  3. Escalfeu una paella amb un rajolí d'oli. Quan estigui calent, planxeu les salsitxes durant 4 o 5 minuts fins que estiguin cuites.
  4. Sobre una safata de forn, poseu una làmina de paper sulfuritzat (de forn). Seguidament, poseu les 'tortillas' a sobre (de dos en dos), amb la mozzarella ratllada, les làmines de formatge de cabra i de pera, algunes rodanxes de salsitxa i els bocins del puré d'all escalivat.
  5. Preescalfeu el forn a 220 °C amb calor a dalt i a baix. Introduïu la safata i coeu les pizzes durant 3 o 4 minuts fins que estiguin torrades.
  6. Serviu-les amb unes fulles d'alfàbrega per sobre.

Consell

Si no teniu forn o preferiu no utilitzar-lo, també podeu coure les 'tortillas' a la paella. En aquest cas, cal posar-hi una tapa i mantenir el foc a mitja intensitat. En cas contrari, es cremaria la massa sense que el formatge s'hagi desfet. Per altra banda, els alls també podeu escalivar-los a la paella, però haurem de desfer la cabeça i coure els grans per separat. En aquest cas, procureu que la paella sigui d'acer i no de tefló, o aquest es cremaria.